Nieuwe tentoonstelling voor RAF Museum in Londen

De Royal Air Force (RAF) bestaat 100 jaar. Om dit te vieren is het RAF Museum in Hendon (Londen) volledig vernieuwd. Kossmann.dejong heeft samen met een specialistisch team van het museum de nieuwe permanente tentoonstelling ‘RAF: First to the Future’ ontworpen.
 Op 30 juni 2018 is de tentoonstelling geopend.

 

‘Wij zijn blij en voelen ons vereerd dat we de tentoonstelling “RAF: First to the Future” hebben mogen ontwerpen en samen te werken met zo’n befaamd instituut als de RAF,’ zegt Mark de Jong, oprichter en creatief directeur van Kossmann.dejong. ‘Omdat de toekomst van de RAF geen vaststaand gegeven is, nodigen wij in de tentoonstelling de bezoeker uit deel te nemen aan de discussie over het voortbestaan van ’s werelds beroemdste luchtmachtinstituut en een toekomstvisie te ontwikkelen. Wij hebben de tentoonstellingsruimte veranderd in een laboratoriumachtige omgeving, waar bezoekers in de rol van onderzoeker kruipen.’  


Eerder heeft Kossmann.dejong in Groot-Brittannië tentoonstellingen ontworpen voor de Royal Shakespeare Company en het Florence Nightingale Museum.