Tentoonstellingen Dood en Leven in Naturalis goed ontvangen

De permanente tentoonstellingen de Dood en Leven die we hebben ontworpen voor het vernieuwde Naturalis zijn goed ontvangen. Zo moest de verslaggever van de Volkskrant een traantje wegpinken van ontroering en prijst FRAME het effectief verwijderen van barrières tussen bezoekers en de collectie.

project...

Bezoekersrecord en prijzen voor FAKE. Die Ganze Wahrheit

‘FAKE. Die Ganze Wahrheit’ is een groot succes! De tentoonstelling breekt records op het gebied van bezoekersaantallen, heeft een platinum MUSE Award gewonnen én is genomineerd voor de European Design award. Wat is waar en wat niet? Bezoek de tentoonstelling in het Stapferhaus in Lenzburg, Zwitserland tot november 2019. Clip: bilderundfreunde.ch In opdracht van het Stapferhaus Lenzburg

project...

Kossmann.dejong blij met prestigieuze Europese museumprijs voor Museum für Kommunikation in Bern

De Raad van Europa heeft op 9 april de Museumprijs 2019 uitgereikt aan het Museum für Kommunikation in Bern, Zwitserland. Het bekroonde museumconcept is – in nauwe samenwerking met het museum – bedacht en ontworpen door Kossmann.dejong in Amsterdam. In de nieuwe vaste opstelling worden bezoekers ondergedompeld in de fascinerende, complexe wereld van de communicatie. Gaandeweg de tentoonstelling worden zij zich bewust van hun eigen communicatie, de invloed van big data en de communicatierevolutie waarin we leven.

project...

Vernieuwde Wonderkamers vanaf 23 februari in Gemeentemuseum Den Haag

Na een gedeeltelijke vernieuwing is Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag vanaf 23 februari weer open voor publiek. Kossmann.dejong vernieuwde voor de tweede maal de succesvolle Wonderkamers. Een geheel nieuw ontworpen centrale kern is het begin en einde van de museumgame waarin bezoekers worden uitgenodigd een eigen Wonderkamer te ontwerpen.

project...

‘Verlangen naar Mekka’ vanaf 15 februari in het Tropenmuseum

Voor bijna een kwart van de wereldbevolking is Mekka de plek waar je één keer in je leven moet zijn geweest. Deze tentoonstelling neemt de bezoeker mee op bedevaart naar deze voor veel mensen belangrijkste plek op aarde. Stapsgewijs worden ze ingewijd in de wereld van de hadj. Te zien vanaf 15 februari in het Tropenmuseum.

project...

Projecten met impact: Coral Triangle Center

Kossmann.dejong heeft een concept ontwikkeld voor het Coral Triangle Center op Bali, een interactief kennis- en ontmoetingscentrum voor een van de belangrijkste ecosystemen ter wereld, met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren en te activeren voor het behoud van dit unieke en kwetsbare gebied. Het Coral Triangle Center wordt in fasen gerealiseerd.

project...

Things That Matter in het Tropenmuseum

Things That Matter is een permanente tentoonstelling in het Tropenmuseum over belangrijke dingen en het belang van dingen: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met tien maatschappelijke onderwerpen van vandaag, zoals migratie en afkomst. De objecten in de tentoonstelling komen van over de hele wereld en dragen verhalen met zich mee die ook in Nederland van betekenis zijn. De verhalen worden verteld in 10 paviljoens waarin telkens één thema centraal staat.

project...

‘Binnenkijken met Thijs Wolzak’ tot 17 februari in Design Museum Den Bosch

Tot en met 17 februari is in Design Museum Den Bosch de tentoonstelling ‘Binnenkijken met Thijs Wolzak’ te zien. Uit de omvangrijke serie interieursfoto’s die Thijs Wolzak voor NRC Handelsblad maakte wordt een selectie van 23 beelden op monumentale lichtbakken gepresenteerd. Een persoonlijk verhaal van de bewoners is in een audiotour toegevoegd. Bezoekers zien niet alleen andermans interieur, maar worden ook gestimuleerd na te denken over de keuzes en motieven in de eigen habitat

project...

Ontwerp van het Nederlands paviljoen Dubai EXPO 2020 onthuld

Het ontwerp voor het Nederlands paviljoen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het consortium Dutch Dubai is op 9 december 2018 onthuld. Met een paviljoen dat geen gebouw is in traditionele zin, maar een tijdelijk klimaatsysteem gebouwd met lokaal aanwezige bouwmaterialen neemt Nederland op een onderscheidende manier deel aan de Dubai EXPO 2020. (meer…)

Nieuws van Kossmann.dejong

Een tentoonstelling over waarheid en leugen: ‘FAKE. Die ganze Wahrheit‘ in het nieuwe museum Stapferhaus in Zwitserland, de spannende nieuwe experience ‘Dealen met Drugs‘ in het Maritiem Museum over drugshandel in de Rotterdamse haven, en twee dozijn levensgrote foto’s van Thijs Wolzak in de nieuwe tentoonstelling ‘Binnenkijken’ in Design Museum Den Bosch. Al deze recent geopende projecten en meer vind je in onze nieuwsbrief

 

Binnenkijken met Thijs Wolzak in Design Museum Den Bosch

Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek ‘Binnenkijken’ in NRC Handelsblad. Design Museum Den Bosch toont van 13 oktober tot en met 17 februari 2019 een selectie uit deze serie. Het tentoonstellingsontwerp is van Kossmann.dejong. (meer…)

project...

Gemeente Almere gaat verder met Eden Holland

Stichting Eden Holland wil een educatief botanisch park van wereldniveau met een spectaculaire kas in Almere realiseren. De belangrijkste partners van de stichting zijn Kossmann.dejong exhibition architects, Mecanoo architecten, Royal HaskoningDHV en het Eden Project in Cornwall. (meer…)

project...

‘Things That Matter’ in het Tropenmuseum

Things That Matter is een nieuwe permanente tentoonstelling ontworpen door Kossmann.dejong voor het Amsterdamse Tropenmuseum. De tentoonstelling gaat over belangrijke dingen en het belang van dingen: voorwerpen van grote persoonlijke betekenis die tegelijkertijd nauw verbonden zijn met grote maatschappelijke thema’s van vandaag, zoals migratie en afkomst. Things That Matter is vanaf 13 juli te zien in het Tropenmuseum.

(meer…)

Kossmann.dejong verwelkomt Benjamin Koolstra als nieuwe zakelijk leider

Benjamin Koolstra (1961) is de nieuwe zakelijk leider van Kossmann.dejong. Hij is de opvolger van Ellen Schindler. Jarenlang leidde Benjamin theaters en musea in Kampen, Nijmegen en Zwolle. Vanaf 2012 heeft hij nieuwe marketing- en commerciële initiatieven voor theaters ontwikkeld, maar hij bleef ook culturele instellingen leiden en trad op als interim-directeur. Samen met Kossmann.dejong ontwikkelde Benjamin het concept en de inhoud van het nieuwe Stedelijk Museum Kampen (2009) en Museum Schokland (2014).

Nieuwe tentoonstelling voor RAF Museum in Londen

De Royal Air Force (RAF) bestaat 100 jaar. Om dit te vieren is het RAF Museum in Hendon (Londen) volledig vernieuwd. Kossmann.dejong heeft samen met een specialistisch team van het museum de nieuwe permanente tentoonstelling ‘RAF: First to the Future’ ontworpen.
 Op 30 juni 2018 is de tentoonstelling geopend. (meer…)

project...

Tentoonstelling ‘De Mooiste Stad’ in Amsterdam Museum

16 juni is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad: Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’ geopend. Deze tijdelijke tentoonstelling over de groei van Amsterdam is ontworpen door Kossmann.dejong en is tot 4 november 2018 te zien in de gratis toegankelijke museumstraat van het Amsterdam Museum. (meer…)

project...

European Design Award voor Canon van Nederland

Kossmann.dejong heeft 2 juni jl. in Oslo een zilveren European Design Award ontvangen voor de presentatie  ‘Canon van Nederland’. Deze multimediale presentatie, met vijftig themavensters als een samenvatting van de Nederlandse geschiedenis, is sinds september 2017 te zien in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. (meer…)

En de winnaar is… Talkshow over Dutch Design

Woensdag 6 juni 2018 organiseren Dutch Design Daily en Pakhuis de Zwijger een live avond met diverse gastsprekers over Dutch Design. Aanleiding zijn de Nederlandse inzendingen voor de European Design Awards. Mark de Jong en Wendy Snoek van Kossmann.dejong vertellen over het ingezonden project Canon van Nederland in het Openluchtmuseum in Arnhem. Bekijk het volledige programma van de avond op www.dezwijger.nl/programma/dddl14.

project...

Meer award nieuws!

De Canon van Nederland is nu ook genomineerd voor de European Design Award! Deze Europese designprijs is een initiatief van een groep journalisten, redacteuren en academici, die samen de beste voorbeelden van communicatie design in Europa verzamelen, evalueren en erkennen. De bekendmaking van de winnaar is 2 juni in Oslo.

project...

Genomineerd voor de Museums + Heritage Awards 2018

Kossmann.dejong is samen met het Nederlands Openluchtmuseum genomineerd voor de Museums + Heritage Awards 2018! De Canon van Nederland is geselecteerd in de categorie ‘International’. De winnaar wordt 16 mei bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Londen.

project...

Directeur Historisch Museum Frankfurt wint Europese cultuurprijs

Felicitaties voor Dr. Jan Gerchow, directeur van het Historische Museum Frankfurt! Hij is onderscheiden met de KAIROS-Prize, een prominente Europese cultuurprijs. De jury: “Samen met het team heeft hij het museum veranderd in een levendige plek waar Frankfurters zich mee kunnen identificeren.” Kossmann.dejong is trots onderdeel te hebben uitgemaakt van dit team. 

project...

‘Wereld vol Veren’ reist naar Zweden

Wereld Vol Veren, de tentoonstelling die eerder te zien was in Museum Volkenkunde in Leiden en het Afrikamuseum in Berg en Dal, is nu doorgereisd naar Zweden! Kossmann.dejong heeft het ontwerp van Wereld Vol Veren zo aangepast dat bezoekers  in het Museum van Wereldculturen in Göteborg en in het Etnografisch Museum in Stockholm de bonte verenpracht en praal van dichtbij kunnen beleven.

project...

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar versterking van ons team en hebben meerdere vacatures open staan. Klik hier voor meer informatie.

50.000 bezoekers in 5 maanden!

De nieuwe permanente tentoonstelling die wij voor het Museum für Kommunikation in Bern hebben ontworpen is een groot succes. Een recordaantal van 50.000 bezoekers in vijf maanden na de opening en zeer positieve reacties van de Zwisterse pers en bezoekers. Zo schreef de Zwitserse nieuwswebsite Blick: “In Bern laten ze het meest innovatieve museumconcept van Zwitserland zien: een mix van interactieve experience stations, educatie via film- en geluidinstallaties en traditionele vitirines. Hoogtepunt van de tentoonstelling is de filmkaraoke… Wat een genot!” 

project...

‘Welcome to Jerusalem’ in Joods Museum Berlin geopend!

In de nieuwe tentoonstelling Welcome to Jerusalem in het Joods Museum Berlijn neemt Kossmann.dejong bezoekers mee op ontdekkingstocht door Jeruzalem. “Een echt spannende en leerzame benadering van de complexe geschiedenis en het veelvormige karakter van Jeruzalem”, zoals de Duitse minister van Cultuur en Media omschreef.

project...

Offshore Experience hoogtepunt Maritiem Museum Rotterdam

In het eerste jaar al 200.000 bezoekers, in het oog springend bij internationale award jury’s en hoog gewaardeerd door bezoekers – Offshore Experience is een van de populairste tentoonstellingen ooit in het Maritiem Museum Rotterdam. Trots dat wij hieraan hebben mogen bijdragen. Lees hier meer. 

project...

Prijsuitreiking AAP Interior Design Firm of the Year Award

Tijdens een feestelijke prijsuitreiking in New York, hebben we de AAP Interior Design Firm of the Year 2017 Award in ontvangst mogen nemen. We zijn zeer vereerd met deze internationale erkenning van onze innovatieve ontwerpbenadering van narratieve ruimtes. “Niet alleen omdat het een blijk van waardering is voor ons eigen oeuvre, maar ook voor ons hele vakgebied”, zegt Herman Kossmann. Lees hier meer.

Historisches Museum Frankfurt geopend!

Het Historisches Museum Frankfurt is feestelijk geopend! Vooral de reusachtige Schneekugel die Kossmann.dejong heeft ontworpen in de introductieruimte en de stadsmaquette van kunstenaar Herman Helle in de tentoonstelling ‘Frankfurt Jetzt!’ trokken veel bekijks.

project...

Micropia internationaal bekroond als ‘Project of Influence 2017’!

Micropia, ‘s werelds eerste museum dat geheel gewijd is aan micro-organismen, is uitgeroepen tot ‘Project of Influence 2017’ tijdens The Best in Heritage Conference in Dubrovnik. Tijdens deze jaarlijkse conferentie komen musea en instituten van over de hele wereld bijeen om elkaar middels best practises in de erfgoed sector te inspireren. Professor Tomislav Šola, voorzitter van The Best in Heritage, prees tijdens zijn toespraak de baanbrekende technologische innovatie van Micropia, en zei: “Micropia laat zien dat een lastig onderwerp als microben mensen niet alleen aan het denken zet, maar ook leuk kan zijn.” 

project...

Canon van Nederland geopend!

Afgelopen weekend is de Canon van Nederland geopend in het Openluchtmuseum in Arnhem! Kossmann.dejong heeft deze nieuwe permanente tentoonstelling ontworpen een theatrale, interactieve filmset, waarin bezoekers de Nederlandse geschiedenis van dichtbij kunnen beleven.

project...

Offshore Experience & Lounge2 Shortlisted for the 2017 WIN Awards!

We are very pleased to share the news that two of our projects have been shortlisted for the 2017 World Interior News Awards. The winners of each category will be named, and the World Interior of the Year will be selected from these at the awards ceremony in February 2018. We will be looking forward to the results!

Public Sector Category Shortlist: Lounge2 Schiphol

Museum/Exhibition Spaces Category Shortlist: Offshore Experience Maritime Museum Rotterdam

Museum für Kommunikation in het Zwitserse Bern geopend!

Het Museum für Kommunikation in Bern heeft een totale metamorfose ondergaan. In de nieuwe omvangrijke vaste opstelling die Kossmann.dejong heeft ontworpen, worden bezoekers ondergedompeld in de fascinerende, complexe wereld van de communicatie. Via interactives, verrassende collectiestukken, grote videoprojecties en museummedewerkers in de rol van ‘communicatoren’, worden bezoekers uitgedaagd het onderwerp ‘communicatie’ te onderzoeken en tegelijkertijd in praktijk te brengen.

project...

Interior Design Firm of the Year!

Kossmann.dejong is honoured to have been awarded the 2017 Firm of the Year Award | Interior Design by the jury of the prestigious American Architecture Prize. This award is a testament to the success of our multi-disciplinary approach of transforming spaces into opportunities for stories and social connections.

The best design comes from collaboration and we would like to take this opportunity to thank the vast network of curators, architects, engineers, light, UX, UI and sound designers, landscape designers, fabricators, writers, media producers, data analysts, artists, craftspeople, film makers, historians, scientists, psychologists, educators and more whom we have worked with over the past 30 years and whose creative, technical and strategic visions have enhanced our own. Not least- we thank our clients who have given us the space to take risks and the people who live, create, work, and discover in our places. Read more here.

Kossmann.dejong betrokken bij nieuwe plannen Healthy Urban Quarter Utrecht

Met het plan ‘Wonderwoods’ won het ontwikkelconsortium van G&S Vastgoed en KondorWessels Projecten de door de gemeente Utrecht uitgeschreven tender om het Utrechtse stationsgebied aan de Jaarbeursboulevard te transformeren in een Healthy Urban Quarter. Het plan omvat o.a. het publiek toegankelijke Playlab waar Kossmann.dejong aan meewerkt. Playlab wordt een inspirerende plek waar beeldende kunst technologie en populaire cultuur samenkomen. 

project...

Design Week Award voor Offshore Experience!

Kossmann.dejong heeft de Design Week Award 2017 gewonnen! De jury zei over het ontwerp van de Offshore Experience in het Maritiem Museum in Rotterdam: “This project has a convincing authenticity about it and offers young people insight into a wide range of possibilities.” Bekijk hier alle prijswinnaars.

project...

Gesnapt

Onze fotograaf Thijs Wolzak heeft het hele team van Kossmann.dejong gefotografeerd in ons kantoor aan de Ruyterkade in Amsterdam. Zie hier het resultaat.

Nieuw Experience & Innovation Center voor Bolidt

Kossmann.dejong is gevraagd samen met Lüchinger Architects en RoosRos Architecten een nieuw experience- en innovatiecentrum te ontwerpen voor familiebedrijf Bolidt, multinational op het gebied van gietvloeren en kunststoftoepassingen. Bezoekers krijgen een uniek inkijkje in het DNA van Bolidt en kunnen de onbegrensde mogelijkheden van kunststoftoepassingen ontdekken. De eerste paal is geslagen, najaar 2018 staat de opening gepland.

project...

Kossmann.dejong in nieuw boek Frame Publishers

Twee van onze projecten, het Nationaal Militair Museum en Micropia, zijn gepubliceerd in het nieuwe boek van Frame Publishers. ‘Happening 2’ toont meer dan 60 indrukwekkende ontwerpprojecten voor events, tentoonstellingen, modeshows en installaties. Klik hier voor meer informatie.

Maria-tentoonstelling geopend!

Maria, de meest afgebeelde vrouw ter wereld, staat centraal in de nieuwe grootste tentoonstelling ooit van Museum Catharijneconvent in Utrecht. Kossmann.dejong heeft de tijdelijke tentoonstelling ontworpen als een inspirerende Mariareis, waarin bezoekers worden meegenomen naar hogere sferen.

project...

Opnieuw bezoekersrecord voor Kossmann.dejong

Na het ontwerp van de meest succesvolle Boeddha tentoonstelling in Museum Volkenkunde in Leiden en afgelopen maand een bezoekersrecord voor het Maritiem Museum Rotterdam door onze nieuwe Offshore Experience, boekt Kossmann.dejong nu opnieuw succes: nooit eerder trok Tropenmuseum Junior zoveel bezoekers als met ZieZo Marokko! Lees het artikel in Het Parool hier.

project...

Sneak preview reusachtige maquette Frankfurt

Voor de nieuwe tentoonstelling die Kossmann.dejong ontwerpt voor het Historisches Museum Frankfurt, bouwt Hotel Modern een gigantische maquette van de stad Frankfurt. Voordat de maquette afreist naar Duitsland, presenteert Hotel Modern het bouwwerk als onderdeel van een dubbelprogramma met de theatervoorstelling ‘Heden Stad’ in hun studio in Rotterdam op 14 en 15 januari. Het weekend erop is de maquette ook apart te bezoeken. Klik hier voor meer informatie.

project...

Offshore Experience geopend!

De nieuwe Offshore Experience, die Kossmann.dejong heeft ontworpen voor het Maritiem Museum in Rotterdam, is officieel geopend door de president-directeur van Shell. In de interactieve experience worden bezoekers meegenomen naar een platform op zee om zelf op zoek te gaan naar  energie en zo ook de extreme uitdagingen van het leven en werk in de offshore-industrie te ervaren. (Foto: Marco de Swart)

project...

ZieZo Marokko wint internationale award

Tijdens de uitreiking van de International Design & Communication Award (IDCA) in Québec, Canada, is ‘ZieZo Marokko’ in de prijzen gevallen! Deze doe-tentoonstelling voor kinderen en families in Tropenmuseum Junior is bekroond met een zilveren award in de categorie ‘Best Scenography for a Temporary Exhibition’.

project...

Paleis Soestdijk wordt Eden Soestdijk

Landgoed Paleis Soestdijk wordt getransformeerd tot Eden Soestdijk; een proeftuin voor een duurzame samenleving en een paradijselijke bestemming voor iedereen. Als het aan de initiatiefnemers van Eden Soestdijk ligt, waaronder Kossmann.dejong, is dat de uitkomst van de door minister Blok georganiseerde competitie voor herbestemming van het paleis. Het plan voor Eden Soestdijk haalde de derde en laatste ronde en mag als één van drie overgebleven initiatieven een bod doen op het landgoed.

project...

Groen licht voor Royal Air Force Museum

Door een gift van de Heritage Lottery Fund aan het Royal Air Force Museum, heeft Kossmann.dejong definitief groen licht gekregen voor het ontwerp van de tentoonstelling ‘Now and the Future’!

project...

Nominatie voor internationale design award: stem op Lounge 2!

Wij zijn met het ontwerp van Lounge 2 op Amsterdam Airport Schiphol geselecteerd voor de SBID International Design Awards in de categorie ‘Public Space Design’. Deze designprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een project dat hoge ogen gooit bij de gerenommeerde jury, maar ook jij kan je stem uitbrengen. Neem een kijkje op de website en stem hier!

project...

Laatste kans ‘De Boeddha’

Deze week de laatste kans om ‘De Boeddha’ te bezoeken in Museum Volkenkunde in Leiden. Nog tot en met 14 augustus kunnen bezoekers op pelgrimage langs de belangrijkste boeddhistische landen, mis het niet!

project...

Lezing Dutch Masters Pakhuis de Zwijger

Donderdagavond 14 juli geven Herman Kossmann en Mark de Jong een lezing in Pakhuis de Zwijger. Als onderdeel van de Dutch Masters lezingenreeks gaan ze in gesprek met Lotte Meijer, een jonge getalenteerde interactie en user experience designer. Een uitwisseling van gedachten over de toekomstige fysieke en digitale (museale) wereld! Reserveer hier een plekje.

Lounge 2 is geopend!

Vandaag is de compleet vernieuwde Lounge 2 op luchthaven Schiphol feestelijk geopend. Kossmann.dejong heeft het interieur ontworpen van deze 16.000 m2 grote lounge. In de zeven verschillende belevingswerelden kunnen reizigers elkaar ontmoeten, is ruimte voor ontspanning en een groot aantal storytelling elementen, zoals de videoklok van Maarten Baas, kuddes keramische koeien, echte bomen en een groot speelobject in de vorm van een vliegtuig, zorgen voor verrassing en bieden aanleiding tot gesprek en ontmoeting. Zo wordt Lounge 2 onderdeel van het reisavontuur.

project...

Herengracht Industrie Prijs 2016

“Kossmann.dejong is erin geslaagd om in deze ‘Mies van der Rohe-achtige doos’ een veelheid aan interieurs van een grote diversiteit in sfeer en karakter te creëren. Ook de manier waarop historische onderwerpen op eigentijdse wijze worden gepresenteerd is indrukwekkend”. Alhoewel niet gewonnen, wel lovende woorden van de jury van de Herengracht Industrie Prijs over het NMM. Lees het volledige juryrapport hier.

project...

Micropia wint opnieuw prestigieuze museumprijs

Voor de tweede keer in twee weken heeft Micropia een belangrijke Europese museumprijs mogen ontvangen. Onlangs won Micropia de Kenneth Hudson Award voor het meest innovatieve museum in Europa, nu heeft de European Museum Academy Micropia beloond met de DASA Award 2016. De internationale jury: “Micropia staat model voor het museum van de 21ste eeuw.” Lees het volledige juryrapport hier.

project...

Nieuws van Kossmann.dejong

Onze nieuwsbrief is uit. Nieuwsgierig naar ons eerste project in Abu Dhabi? Of de experience die wij voor de Deense schoenfabrikant ECCO hebben ontworpen? Lees de nieuwsbrief hier.

Dood giraffeveulen nieuwe exhibit Micropia

Kossmann.dejong heeft een nieuwe, intrigerende exhibit ontworpen in Micropia. De opstelling van een dood giraffeveulen maakt het afbraakwerk van microben zichtbaar. Wanneer een dier sterft, breken microben het dier af en geven fundamentele bouwstoffen terug aan het ecosysteem. Zo maken microben de cirkel van het leven rond. ‘Onmisbare opruimers’ is vanaf vandaag in Micropia te zien.

project...

In de etalage

Wat zien we daar? Deze week is de etalage van boekhandel Athenaeum aan het Spui omgetoverd in Amsterdamse School stijl. De door ons ontworpen catalogus ‘Wonen in de Amsterdamse School’ (uitgeverij Thoth), behorend bij de gelijknamige tentoonstelling in het Stedelijk Museum, staat in de schijnwerpers.

project...

Een reusachtige tijdmachine

De plannen voor de nieuwe tentoonstelling ‘Canon van Nederland’ in het Openluchtmuseum in Arnhem zijn gepresenteerd. In het nieuwe entreepaviljoen heeft Kossmann.dejong samen met IJsfontein en RedRum de tentoonstelling ontworpen als een interactieve reis door de tijd. Met animaties, games, films en objecten wordt het Canon tot leven gewekt. Bezoekers kruipen in de huid van hoofdpersonen uit de Nederlandse geschiedenis en ervaren zo zelf hoe het leven vroeger was. Dit filmpje geeft alvast een impressie.

project...

NMM in de race voor Museumprijs 2016

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg is een van de drie genomineerden voor de Museumprijs 2016. Dit is een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland, uitgereikt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging. Dit jaar is het thema oorlogs- en/of verzetsmuseum. Help ons te winnen en stem hier.

Renders worden realiteit

Lounge 2 op Amsterdam Schiphol Airport krijgt steeds meer vorm. Nu de opening dichterbij komt, zien we onze renders werkelijkheid worden. Ook nieuwsgierig? Bekijk de video hier

project...

DE BOEDDHA geopend!

Onder toeziend oog van boeddhistische monniken heeft Stijn Schoonderwoerd, directeur van het Nationaal Museum van Wereldculturen, afgelopen donderdag de nieuwe tentoonstelling DE BOEDDHA geopend in Museum Volkenkunde in Leiden. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst konden de bezoekers als eerste op pelgrimage door de tentoonstelling, een reis vol verhalen en bijzondere artefacten langs de belangrijkste boeddhistische landen ter wereld.

project...

Designportfolio

Dat marketing en design onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden toont de nieuwe designrubriek van Marketing Tribune, een forum met vakblad en website voor de marketingprofessional. Vandaag wordt het werk van Kossmann.dejong uitgelicht. Het volledige artikel is hier te lezen. 

Waar is Herman Kossmann nu mee bezig?

Vandaag licht Herman Kossmann, creatief directeur van Kossmann.dejong, in de Volkskrant een tipje van de sluier op van de nieuwe tentoonstelling ‘Wonen in de Amsterdamse School’ die 8 april zal openen in het Stedelijk Museum Amsterdam. Hoe komt een tentoonstellingsontwerp tot ontwikkeling? Waar staan we nu in het ontwerpproces? En hoe brengen wij bezoekers in vervoering? Lees het artikel hier

project...

Stem op ZieZo Marokko Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit

“Een interactieve kennismaking met de diversiteit van de Marokkaanse cultuur”, zo omschrijft de jury van de Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit de tentoonstelling ZieZo Marokko in Tropenmuseum Junior. De prijs wordt uitgereikt aan een instelling die op het gebied van diversiteit een markante stap heeft gezet of een opvallend resultaat heeft geboekt. ZieZo Marokko behoort tot de vijf finalisten. Stemmen kan via de website: http://codeculturelediversiteit.com/aanmoedigingsprijs/

project...

Kruip in ‘Engaging Spaces’ in het Cuypershuis

“Kossmann.dejong weet de portee van de tentoonstelling overtuigend uit te dragen in de ruimtelijke weergave, van totaalbeeld tot detail”. Lovende woorden van de jury van de Harrie Tillieprijs, die gisteren werd uitgereikt in het Cuypershuis in Roermond. Atelier Van Lieshout kwam als winnaar uit de bus, maar alle vijf genomineerden tonen hun werk in een speciale expositie. Kossmann.dejong nodigt de bezoeker uit een kijkje te nemen in een van de ‘engaging spaces’ om zo het werk van de studio te ontdekken.

Lees meer…

Royal Air Force Museum kiest Kossmann.dejong

Kossmann.dejong is uitverkoren om samen met een specialistisch team van het museum een tentoonstelling te ontwerpen over de toekomst van de Royal Air Force, het beroemde Britse luchtmachtinstituut. De Royal Air Force (RAF) viert in 2018 zijn honderdjarig jubileum. Om dit te vieren heeft het Royal Air Force Museum in Londen een ambitieus vernieuwingsprogramma opgesteld, met de inzet te transformeren in een museum van wereldformaat.

project...

Micropia Best of Year Honoree

Micropia heeft een eervolle vermelding ontvangen bij de uitreiking van een internationale interieurdesignprijs in New York! Het project is uitgeroepen tot Best of Year (BOY) Honoree in de categorie ‘Exhibit’. Met deze award worden jaarlijks de beste projecten en producten in de interieurdesignbranche geprezen. De winnaar van de ‘Exhibit’ categorie is ON OFF Plus van Inspiration Group in Guangzhou.

project...

NMM wint architectuurprijs

Felix Claus Dick van Wageningen Architecten wint de Abe Bonnema Architectuurprijs 2015 voor het ontwerp van NMM. Het gebouw biedt een ‘excellente entourage om met het grote publiek de dialoog aan te gaan over vrede, vrijheid en veiligheid’, oordeelt de jury. De jury is onder de indruk van de staaltjes van ingenieurskunst van het complete ontwerpteam waardoor één gesamtkunstwerk is ontstaan. Lees het gehele juryrapport hier.

project...

In de voetsporen van Pierre Cuypers

Kossmann.dejong is genomineerd voor de Harrie Tillieprijs, een prijs die eens in de twee jaar door de gemeente Roermond wordt uitgereikt aan een hedendaagse vormgever die een link heeft met de interieurontwerpen van Pierre Cuypers. Bij de toekenning gelden criteria die in het oeuvre van Cuypers centraal staan, zoals inhoudelijke overtuiging, vakmanschap, originaliteit en maatschappelijk engagement. Naast Kossmann.dejong maken ook Aldo Bakker, Atelier Van Lieshout, …,staat, en Christien Meindertsma kans op de prijs. Van 13 december 2015 tot en met 13 maart 2016 tonen alle genomineerden hun werk in een speciale expositie in het Cuypershuis in Roermond.

Lees meer

Ellen Schindler gastredacteur Dude

“To make it happen” staat er op de cover van de nieuwe editie van het Dutch Designers Magazine Dude. Het is de lijfspreuk van Ellen Schindler – partner en zakelijk directeur van Kossmann.dejong – die in deze herfsteditie als gastredacteur optreedt. Ellen gaat in op wat haar dagelijks bezig houdt, haar inspiratiebronnen, zakelijk ondernemerschap, de keuzes die daarbij horen en onderwijs. Het blad, een uitgave van de BNO, is voor het eerst ook in het Engels gepubliceerd zowel in print als digitiaal. Klik hier ter inzage.

Tijdtrap wint Nederlandse archeologieprijs

project...

ZieZo Marokko geopend!

Afgelopen vrijdag 16 oktober heeft minister Jet Bussemaker tijdens een feestelijke bijeenkomst in de vernieuwde hal van het Tropenmuseum de nieuwe kindertentoonstelling ‘ZieZo Marokko’ geopend. Kossmann.dejong heeft deze tentoonstelling ontworpen als een interactieve speurtocht, waar kinderen en families worden meegenomen op ontdekkingsreis door Marokko. De gasten kregen tijdens de openingsceremonie de primeur en stapten in het vliegtuig naar Marokko, waar zij dwaalden door de steegjes en straatjes van een Marokkaanse medina en zich verwonderden over de diversiteit van het land die hier over het voetlicht is gebracht.

project...

Kossmann.dejong in de spotlight tijdens Hands On! Conference

Vandaag opent Koningin Máxima de internationale Hands On! Conference, een congres over de ontwikkeling van kindereducatie in musea. Tijdens het congres kunnen deelnemers zich laten inspireren door de kindertentoonstellingen die Kossmann.dejong heeft ontworpen. Er worden excursies georganiseerd naar onze projecten zoals ‘ZieZo Marokko’ in Tropenmuseum Junior, Herman Kossmann en Jet van Overeem geven een lezing over de Wonderkamers en Kossmann.dejong is aanwezig op de inspiratiemarkt. Klik hier voor het gehele programma.

Jubileumtentoonstelling Het Dolhuys geopend!

Vanaf vandaag is de tentoonstelling ‘De Maakbare Mens’ in Het Dolhuys te bezoeken, waarmee het museum zijn 10-jarig jubileum viert. Tien jaar geleden ontwierp Kossmann.dejong al de permanente inrichting van het museum, nu heeft het bureau ook deze jubileumtentoonstelling vormgegeven. Op eigenzinnige wijze worden bezoekers geprikkeld na te denken over de maakbaarheid van de mens, volmaakt- en onvolmaaktheid, beeld en zelfbeeld.

project...

In de race voor awards

Nadat eerder bekend werd dat Kossmann.dejong met Micropia tot een van de finalisten behoort van de SBID International Design Awards 2015, heeft het bureau nu ook met het ontwerp van s’werelds eerste microbendierentuin de shortlist gehaald van de FX International Interior Design Awards 2015. Het vorig jaar opgeleverde Nationaal Militair Museum in Soesterberg is bovendien genomineerd voor de internationale Design Week Awards in de categorie Exhibition Design. Kossmann.dejong voelt zich vereerd met al deze nominaties. Eind november worden de winnaars van de drie de prijzen bekend gemaakt.

Ellen Schindler spreker Graphic Design Festival Breda

Woensdag 7 oktober zal Ellen Schindler, partner | CEO Kossmann.dejong, een lezing verzorgen bij 100SEATS op het Graphic Design Festival in Breda. Tijdens deze avond, georganiseerd door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO), zullen diverse sprekers ingaan op de rol van de ontwerper als auteur, journalist, wetenschapper en provocateur. Ellen Schindler zal inkijk geven in haar werk bij Kossmann.dejong en haar ervaring delen over ondernemerschap in de creatieve sector.

Meer informatie: http://www.bno.nl/agenda/100-seats

Nieuwe exhibit in Micropia onthuld

Vorige week is in Micropia de nieuwe interactieve exhibit ‘krachtpatsers in de kas’ onthuld. Deze opstelling maakt voor een groot publiek inzichtelijk hoe plaaginsecten op sierplanten kunnen worden voorkomen door de inzet van microscopisch kleine, natuurlijke vijanden (zgn. nematoden). Via een speciale 3D-microscoop met joystick eraan gekoppeld, ontwikkeld in samenwerking met ART+COM Studios, kan de bezoeker nematoden in levenden lijve in actie zien en een interactief scherm biedt meer verdiepende informatie over deze innovatieve vorm van biologische gewasbescherming. ‘Krachtpaters in de kas’ is tot stand gekomen in samenwerking met BASF, de grootste nematoden producent wereldwijd.

project...

Micropia finalist Engelse designprijs!

Micropia is uitgeroepen tot een van de finalisten van de SBID International Design Awards 2015 in de categorie ‘Public Space’. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan interieurprojecten die uitblinken in zowel technische inhoud als esthetische creativiteit. Naast het oordeel van de vakjury telt ook de mening van het publiek. Dus ben je ook enthousiast over s’werelds eerste microbe museum, stem dan via http://internationaldesignexcellenceawards.com/finalist/micropia/
De winnaar wordt eind november in Londen bekend gemaakt.

project...

Nieuwe website!

Met trots presenteren we onze nieuwe website! Met veel ruimte voor (bewegend) beeld nodigt de site uit om op ontdekking te gaan. Tegelijkertijd introduceren we een nieuwe, heldere huisstijl en ons nieuwe logo.

Reis door de tijd in Nederlands Openluchtmuseum

Kossmann.dejong heeft de selectieprocedure gewonnen voor het ruimtelijk en grafisch ontwerp van de ‘Canon van Nederland’ in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. De nieuwe interactieve tentoonstelling zal gerealiseerd worden in het entreepaviljoen, ontworpen door architectenbureau Mecanoo. De koepel van HollandRama wordt getransformeerd tot multimediale tijdmachine. In 2017 opent de ‘Canon van Nederland’ voor publiek.

project...

‘ZieZo Marokko’ in aanbouw

Kossmann.dejong ontwerpt een nieuwe doe-tentoonstelling in Tropenmuseum Junior Amsterdam: ‘ZieZo Marokko’. Hierin worden kinderen meegenomen op een interactieve ontdekkingsreis door de steegjes en straatjes van een Marokkaanse medina. Door deuren te openen stappen zij bijvoorbeeld een mode-souk of geurige keuken binnen. Bekende Nederlandse Marokkanen vertellen hun persoonlijke ervaringen in door henzelf ingerichte gastenkamers. ‘ZieZo Marokko’ is in aanbouw en wordt op 12 september 2015 officieel geopend.

project...

Amerikaanse Entertainment Award voor Wonderkamers

Wonderkamers in Gemeentemuseum Den Haag is bekroond met een ‘THEA Award for Outstanding Achievement’. Met deze jaarlijkse prijs erkent de Amerikaanse Themed Entertainment Association (TEA) de beste nieuwe attracties in de entertainment industrie wereldwijd. Jury: “The blend of art, storytelling, themed environments and gaming elements makes Wonderkamers unique within the world of art museums. The creators did a great job in blending all these elements together into one experience.

project...

Micropia ‘Highly Commended’ door jury Museums + Heritage Awards

Micropia is tijdens een feestelijk gala in Londen (UK) ‘Highly Commended’ door de internationale vakjury van de Museums + Heritage Awards for Excellence 2015. ‘s Werelds eerste microbe dierentuin was een van de vijf genomineerden voor deze prestigieuze museumprijs in de categorie ‘International Award’. Deze internationale erkenning is een kroon op het werk om de onzichtbare wereld van micro-organismen op een unieke, interactieve manier zichtbaar te maken voor een groot publiek.

project...

Europese museumprijs voor Maritiem Museum Helsingør

Het Nationaal Maritiem Museum in Helsingør (DK) heeft vanwege creativiteit, hoog niveau van museologische interpretatie en professionaliteit een ‘Special Commendation’ ontvangen tijdens de Luigi Micheletti Award ceremonie in Italië. Volgens de jury van deze hoogstaande Europese museumprijs zorgt het Nationaal Maritiem Museum voor “a strong personal experience induced by an emphasis on storytelling with the help of high performance multimedia and interactive displays. The museum has broadened the traditional themes of a maritime museum and brought into focus additional aspects of the life and work of people who earn their living at sea.

project...

‘Geisha’ verlengd

Nooit eerder trok een tijdelijke tentoonstelling in Museum Volkenkunde in Leiden zoveel bezoekers als de tentoonstelling ‘Geisha’. Inmiddels hebben meer dan 85.000 mensen de tentoonstelling over dit controversiële fenomeen en stijlicoon van de Japanse elitecultuur bezocht. Vanwege het grote succes is ‘Geisha’ ruim 1,5 maand verlengd tot en met 25 mei 2015.

project...

Veel aandacht voor NMM

Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg stond de afgelopen periode rijkelijk in de belangstelling. Het eind vorig jaar geopende museum ontving bijzonder positieve media-aandacht van nationale en internationale pers, met publicaties in o.a. ‘De Architect’, ‘Museumvisie’, ‘Mark magazine’ en het Duitse ‘AIT magazine’ en ‘Bauwelt‘. De bezoekersaantallen overstijgen bovendien alle verwachtingen; het streefaantal van 200.000 bezoekers per jaar is inmiddels al ruim overschreden.

project...

Kom binnen tijdens Dag van de Architectuur

Het kantoorpand Vinke & Co aan De Ruyterkade 107, waar Kossmann.dejong nu is gevestigd, bezit een bijzondere geschiedenis. In 1955 werd het pand door architect Marius Duintjer grondig verbouwd. Naast een kantine op de bovenste verdieping en een vlaggenmast met lichtreclame, werd destijds ook een trappenhuis met glas-in-lood ramen van firma Bogtman toegevoegd. Kossmann.dejong laat deze ramen, die de geschiedenis van rederij Vinke & Co verbeelden, reconstrueren met speciale folie. Op 21 juni tijdens de Dag van de Architectuur is het gebouw te bezichtigen via rondleidingen.

meer…

Opening Nationaal Militair Museum

Op 11 december 2014 opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg. In het enorme museum heeft Kossmann.dejong een museaal concept ontwikkeld dat voorziet in twee typen tentoonstellingsomgevingen. Een groot ‘daglichtmuseum’ op de begane grond, waar de nadruk ligt op de omvangrijke collectie van het museum. En een ‘black box’ op de eerste verdieping, een thematisch museum zonder daglicht, waarin vooral verhalen centraal staan. Bijzonder is dat gebouw, interieur en landschap gelijktijdig en in nauwe samenhang met elkaar zijn ontworpen.

project...

Nieuwe partner

Ellen Schindler is partner geworden van Kossmann.dejong. Zij is hiermee de derde partner, naast oprichters Herman Kossmann en Mark de Jong. Ellen Schindler trad in 2005 in dienst bij Kossmann.dejong. Zij studeerde Interieurarchitectuur aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam, aansluitend Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit, en werkte vervolgens bij gerenommeerde bureaus als Mecanoo architecten en West 8. Ellen vervult binnen Kossmann.dejong de functie van Business Director.

Kossmann.dejong ontwerpt Lounge 2 voor Schiphol

Amsterdam Schiphol Airport is in september jl. gestart met een complete vernieuwing van Lounge 2, de grootste vertrekhal van Schiphol met een totale oppervlakte van 15.000 m2. In samenwerking met Benthem Crouwel Architects, verantwoordelijk voor het architectonisch ontwerp van de lounge, heeft Kossmann.de jong het interieur ontworpen: een nieuw vliegveldconcept met zeven totaal verschillende werelden. Uitgangspunt is een internationaal onderscheidende lounge te creëren, waar passagiers graag willen verblijven, elkaar kunnen ontmoeten en waar veel te beleven valt.

project...

Twee ontwerpen voor het nieuwe Naturalis

Naturalis in Leiden is bezig met een grote vernieuwingsslag van gebouw en tentoonstellingen. In de nieuwbouw, naar ontwerp van Neutelings Riedijk Architects, komen negen themazalen waarvan twee door Kossmann.dejong ontworpen worden. Eén zaal toont de grote diversiteit aan leven op aarde en de rijkdom van de natuur. In de andere zaal staat het thema ‘dood’ centraal.

Prijzenregen

Op 19 november jl. is bekend gemaakt dat Kossmann.dejong’s ontwerp voor de Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag een prestigieuze, internationale entertainment award ontvangt: de Thea Award for Outstanding Achievement. Wonderkamers heeft bovendien de belangrijkste prijs in de Nederlandse game industrie gewonnen: de Dutch Game Award 2014, categorie Best Applied Game Design. Eerder is Wonderkamers al als winnaar uitgeroepen van de International Design and Communication Award in Sydney (Australië). De ook door Kossmann.dejong ontworpen vaste tentoonstellingsinrichting voor het Nationaal Maritiem Museum in Denemarken kreeg hierbij een zilveren onderscheiding.

‘Verlangen naar Mekka’ permanent in Leiden

Kossmann.dejong is door Museum Volkenkunde gevraagd de tijdelijke tentoonstelling ‘Verlangen naar Mekka – De Reis van de Pelgrim’ in te passen in de vaste presentatie van het museum. De tentoonstelling, die van september 2013 tot maart 2014 te zien was, trok een bijzonder brede doelgroep: van ervaren tot minder ervaren museumbezoekers, en specifiek de islamitische gemeenschap werd bereikt. Hiervoor ontving het museum onlangs nog de Zuid-Hollandse Museumprijs 2014.

project...

Kossmann.dejong in The Blue Book

The Blue Book is een initiatief van MuseumINSIDER, een website met informatie over museum- en erfgoedprojecten in het Verenigd Koninkrijk en Europa. The Blue Book bestaat uit een serie van zes digitale publicaties, speciaal geschreven voor potentiële opdrachtgevers in de museum- en erfgoed sector. Als hoofdsponsor van The Blue Book Volume 03, geheel gewijd aan museumontwerp, komt het werk van Kossmann.dejong uitgebreid aan bod.

en verder

De succesvolle tentoonstelling ‘Leve de Mens – Inheemse volkeren gefotografeerd door Jimmy Nelson’, eerder dit jaar te zien in het Museum Volkenkunde in Leiden, heeft een vervolg gekregen. Kossmann.dejong heeft de presentatie aangepast voor het Afrika Museum in Berg en Dal, waar de fototentoonstelling nu tot in het voorjaar van 2015 te bezoeken is.

project...

Micropia geopend!

Op dinsdag 30 september heeft koningin Máxima Micropia geopend. Micropia, een tentoonstelling waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt, is gevestigd in de gerenoveerde Ledenlokalen (1870) aan het nieuwe Artisplein in Amsterdam. Kossmann.dejong is samen met het Micropia projectteam, het Duitse mediadesignbureau ART+COM en een team van experts, verantwoordelijk voor het concept en ontwerp van deze bijzondere tentoonstelling.

project...

Historie beleven in de Markthal

Een dag na de opening van Micropia heeft koningin Máxima ook de Markthal in Rotterdam geopend. Kossmann.dejong heeft in de ondergrondse roltrappenvide de tentoonstelling ‘De Tijdtrap’ ontworpen. Omgeven door abstracte grafische prints van bodemlagen daalt de bezoeker af naar de parkeergarage. Daarbij worden in museale vitrines de archeologische vondsten getoond die naar boven kwamen tijdens de graafwerkzaamheden van de parkeerkelder. Een bijzondere reis door de tijd.

project...

‘GEISHA’ in Rijksmuseum Volkenkunde

Eerdere samenwerkingen van het Rijksmuseum Volkenkunde met Kossmann.dejong hebben geleid tot internationaal prijswinnende tentoonstellingen zoals ‘Het Verhaal van de Totempaal’ en ‘Verlangen naar Mekka’. De succesvolle samenwerking is nu voortgezet in de tentoonstelling ‘GEISHA’, waar bezoekers kennismaken met dit meest controversiële fenomeen en stijlicoon van de Japanse elitecultuur. ‘GEISHA’ is vanaf heden te bezoeken in Leiden.

project...

Officieel moment in Taipei

Het definitieve ontwerp van Kossmann.dejong voor vier nieuwe musea in het Taipei City Museum Park (Taiwan) is officieel goedgekeurd door de burgemeester en het Culturele Departement van de stad Taipei. Na veel lovende woorden nu op naar de volgende stap in de realisatie van het centrale museum, een tunnel, het literatuurmuseum en het culinaire museum.

project...

Wonderkamers finalist Cinekid Festival

Op het Cinekid Festival worden jaarlijks prijzen uitgereikt aan de beste film-, tv- en nieuwe mediaproducties voor de jeugd. In een internationaal speelveld van nieuwe games, creatieve apps en mixed media installaties, is Wonderkamers geëindigd in de top 3 van Beste Nieuwe Media Productie.

project...

Kossmann.dejong in de prijzen

Bij de International Design Awards (IDA) 2013, een prijs ter erkenning en wereldwijde promotie van toonaangevend design, heeft Kossmann.dejong meerdere prijzen ontvangen, waaronder twee gouden IDA Awards (cat. Interior Other) voor ‘De Dode Zeerollen’ en ‘Verlangen naar Mekka’. Het Nationaal Maritiem Museum in Helinsgør ontving niet alleen een zilveren IDA Award, maar maakt ook kans op een SBID International Design Award 2014 (cat. Public Space) én op een FX International Interior Design Award (cat. Museum / Exhibition Space). De winnaars van deze prestigieuze prijzen worden in november in Londen bekend gemaakt.

project...

En verder

Op 24 oktober verzorgt Herman Kossmann een lezing over ‘Making Narrative Environments’ tijdens het congres Raumwelten 2014 in Ludwigsburg (DE). Raumwelten is een internationaal platform voor scenografie, architectuur en media.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het nieuwe Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Sinds januari 2011 werkt Kossmann.dejong intensief aan de museale inrichting van dit unieke project om de rijke historie van de krijgsmacht op een spannende manier te vertellen. De officiële opening vindt plaats op 11 december en vanaf 13 december zal het museum openen voor publiek.

Het Nationaal Maritiem Museum in Denemarken heeft acht maanden na de opening, veel eerder dan verwacht, de 100.000ste bezoeker mogen verwelkomen. De tentoonstelling is een populaire bestemming voor schoolklassen en vormt een belangrijke toevoeging aan de toeristische attracties in Helsingør.

De reizende tentoonstelling SUPERMODELS, een initiatief van Concern om Nederlands design wereldwijd te promoten, is nu te zien op de Dutch Design Week in Eindhoven in de kantoorruimte van Deerns. Als onderdeel van het project heeft Kossmann.dejong een diorama ontworpen in het Dutch Design (Doll) House. Eerder was SUPERMODELS al afgereisd naar Tbilisi (Georgië), waar de tentoonstelling op de Nederlandse Ambassade een groot succes was.

Start bouw Taipei City Museum Park

Eind mei bezochten Herman Kossmann en Martin Saemmer Taipei (TW) om samen met andere betrokken partijen de openingshandeling te verrichten van het Taipei City Museum Park. In het park, in het centrum van de oude stad, worden vier nieuwe musea gerealiseerd. Kossmann.dejong is verantwoordelijk voor het museale concept en het ontwerp van de tentoonstellingen voor het centrale museum, twee tunnels, het literatuurmuseum en het culinaire museum.

project...

SEGD Merit Award voor ‘ Verlangen naar Mekka’

Bij de uitreiking van de SEGD Global Design Awards 2014 in Atlanta (USA) heeft Kossmann.dejong voor het ontwerp van de tijdelijke tentoonstelling ‘Verlangen naar Mekka – De reis van de pelgrim’ de Merit Award gewonnen in de categorie Exhibitions. De SEGD Global Design Awards richt zich op ‘experiential graphic design’ in de gebouwde omgeving.

project...

Europese museumprijs voor KAAP SKIL

KAAP SKIL heeft een Special Commendation ontvangen bij de jaarlijkse uitreiking van de Luigi Micheletti Award, de Europese prijs voor innovatieve musea op het gebied van geschiedenis, industrie en wetenschap. De jury: “Dit museum verdient een speciale vermelding voor haar creativiteit en het hoge niveau van de museale presentatie.” Kossmann.dejong ontwierp de tentoonstellingen en het interieur, Mecanoo architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van het entreegebouw.

project...

Internationale erkenning Wonderkamers

Onlangs bestempelde de jury van de Museums + Heritage Awards in Londen (UK) de Wonderkamers in het Gemeentemuseum Den Haag als ‘Highly Commended’. In de categorie International wordt de Wonderkamers gezien als een van de meest inspirerende bezoekersprojecten in de museum- en erfgoedsector.

project...

SUPERMODELS reist verder

De reizende tentoonstelling SUPERMODELS, een initiatief van Concern om Nederlands design wereldwijd te promoten, was tijdens Pinksteren te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. Als onderdeel van het project heeft Kossmann.dejong een diorama ontworpen in het Dutch Design (Doll) House. Eerder was SUPERMODELS al te zien in Milaan en in de toekomst zal het project o.a. ook Londen, Berlijn, Chicago en Washington aandoen.

Nog te zien

De fototentoonstelling ‘LEVE DE MENS!’ is nog tot en met 7 september te zien in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. Bezoekers komen hierbij oog in oog te staan met de inheemse volkeren die topfotograaf Jimmy Nelson de afgelopen jaren op de meest afgelegen plekken ter wereld portretteerde.

lees meer

In het Universiteitsmuseum Utrecht, dat onlangs is uitgeroepen tot meest ‘kidsproof’ museum van de provincie Utrecht, is nu de familietentoonstelling ‘Tot op het Bot’ te bezoeken. Jong en oud wordt hierbij uitgedaagd zelf actief de wereld van de gewervelde dieren te onderzoeken en te ontdekken.

lees meer

Nieuw concept voor het Coral Triangle Center in Bali

Kossmann.dejong is door het Coral Triangle Center gevraagd een concept te ontwikkelen voor een interactief kennis- en ontmoetingscentrum voor een van de belangrijkste koraal ecosystemen ter wereld: de Coral Triangle. Dit nieuwe centrum moet de thuisbasis worden voor alle activiteiten van het CTC.

project...

Opening fototentoonstelling Jimmy Nelson

Op 12 april 2014 opent de door Kossmann.dejong ontworpen tentoonstelling ‘Leve de mens!’ in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. Bezoekers gaan denkbeeldig mee op reis met topfotograaf Jimmy Nelson en komen zo oog in oog te staan met inheemse volkeren van over de hele wereld.

project...

Museum für Kommunikation kiest voor Kossmann.dejong

Het Museum für Kommunikation in Bern (Zwitserland) heeft Kossmann.dejong opdracht gegeven voor de grootscheepse vernieuwing van de permanente presentatie van het museum. Naar verwachting zal de nieuwe overzichtstentoonstelling in de herfst van 2016 openen voor publiek.

project...

Supermodels: Kossmann.dejong reist de wereld over met designpoppenhuis

Kossmann.dejong heeft een diorama ontworpen in een designpoppenhuis dat onderdeel uitmaakt van de reizende tentoonstelling Supermodels, een initiatief van Concern. Nederlands beste productdesign, architectuur en interieurontwerpen komen samen in deze expositie om zo de veelzijdigheid en rijkheid van Dutch Design te tonen.

De aftrap vindt plaats op de Salone del Mobile in Milaan, van 8 t/m 13 april.

Binnenkort te zien: ‘Tot op het bot’ in het Universiteitsmuseum Utrecht

Kossmann.dejong legt de laatste hand aan de nieuwe familietentoonstelling ‘Tot op het bot’, die op 24 april 2014 zal openen voor publiek. Bezoekers zullen worden uitgedaagd skeletten, gebitten, geweien, darmen en allerlei objecten uit de biologie, (dier)geneeskunde en tandheelkunde als echte onderzoeker tot op het bot uit te pluizen.

project...

En verder

Tijdens het internationale forum ‘Re-Envisioning the Exhibition Design’ dat plaatsvindt van 25 tot en met 27 april 2014 in Londen, is Herman Kossmann een van de gastsprekers. Het thema van dit jaar is ‘Chaos at the Museum, Designing for Audience Participation’.

Kossmann.dejong heeft twee van de vijf nominaties in de wacht gesleept voor de Londense Design Week Award 2014 in de categorie Exhibition Design. Zowel de Wonderkamers 2.0 in het Gemeentemuseum Den Haag als het Nationaal Maritiem Museum in Denemarken zijn op de shortlist geplaatst. De drie andere genomineerden zijn Michael Grubb Studio, Real Studios en Stanton Williams. Op 15 mei zal de winnaar bekend worden gemaakt.

In de door Frame uitgeroepen ‘Top 10 Exhibition Design’ heeft het ontwerp van Kossmann.dejong voor de vaste tentoonstelling van het nieuwe Nationaal Maritiem Museum in Helsingør (Denemarken) de tweede plaats bemachtigd.

lees meer

agenda

23 november 2019
‘Humania’ in NEMO Science Museum, Amsterdam (NL)

20 oktober 2020
Nederlands Pavilioen Expo 2020 Dubai (VAE)

november 2020
We The Curious, Bristol (VK)

  • abonneer je op de nieuwsbrief van Kossmann.dejong

    en blijf op de hoogte van onze projecten en ander nieuws
    Optioneel
    * = verplicht veld