WELCOME TO OUR BACK OFFICE

On view

Een boom
opzetten

Bezoekerscentrum Veluwezoom

Rheden (NL)

In dit informatiecentrum kan de bezoeker zich oriënteren op een bezoek in het nabijgelegen Nationaal Park Veluwezoom.
In een nieuw gebouwde corridor, welke een aantal nieuwe en bestaande schuren met elkaar verbindt, worden alle functies van dit centrum in één architectonisch en beeldend gebaar samengevoegd: een abstracte boom.

Locatie
Rheden (NL)
Klant
Vereniging Natuurmonumenten
Jaar
2007
Oppervlakte
250 m2
Status
Permanent
Rol
Interieur
Team
Robert van der Linde (lead), Mark de Jong, Martijn Sas, Max Korpiun
AV hardware
VHS
Interieurbouw
Bruns BV
Gebouw architect
FBW Architecten
Installatietechniek
Van Dalen Installatietechniek
Hout uit het bos

De boom is bekleed met hout uit de directe omgeving rondom het bezoekerscentrum, Hierin en hieraan zijn verhalen te vinden over elementen die dit gebied bijzonder maken: de weidsheid, het reliëf en het natuurlijk leven.

Verschillende verhalen

De verhalen worden op verschillende manieren aangeboden, zodat zowel volwassenen als kinderen aan hun trekken komen. In een speciaal ontworpen kuil kunnen kinderen zich als zwijnen heerlijk rondwentelen.