WELCOME TO OUR BACK OFFICE

On view

chemische
reacties

Bolidt Innovation Center

Hendrik-Ido-Ambacht (NL)

Stel, je maakt de beste gietvloeren van de wereld. En je wilt dat iedereen kan zien hoe je ze maakt, stap voor stap. Hoe innovatief, hoogwaardig en creatief je organisatie is. En hoe trots de mensen zijn die voor je werken. Dat kan als je van je fabriek een ervaring maakt. Precies dat hebben we gedaan voor familiebedrijf Bolidt. Samen met de directie, werknemers en de architect hebben we een concept bedacht voor een innovatiecentrum waar bezoekers en werknemers veranderen in deelnemers.

Locatie
Hendrik-Ido-Ambacht (NL)
Klant
Bolidt
Jaar
2019
Oppervlakte
10.000 m2
Status
Permanent
Rol
Strategie, Experience-, Ruimtelijk- en Grafisch ontwerp, Art-direction
Team
Niels de Jong (lead), Mark de Jong, Remco Swart, Martijn Sas, Pauline Fer, Xuyang Zhao, Marleen Bos, Roel Boshuis
Architect
Lüchinger Architects
Technisch ontwerp
RoosRos Architecten
Constructie exhibits/interieur
Bruns BV
Laboratorium meubilair
S+B
Lichtontwerp
Etap
Alles draait om Chemie

In dit ‘living lab’ draait alles om chemie. De bedrijfsonderdelen, klanten en grondstoffen gaan een reactie met elkaar aan, waardoor er steeds weer iets nieuws ontstaat. Voorheen waren de logistieke ruimtes en het laboratorium verborgen. Nu zijn ze zichtbaar en hebben we ze veranderd in co-creatie ruimtes waar je zelf aan de slag kunt als innovator.

Play

De samenwerking was complete chemie, alles kwam samen in dit project.

Niels de Jong

KDJ

Bolidt is een verhaal geworden

Hoe kun je bezoekers en medewerkers kunt meeslepen in het verhaal en de ambitie van Bolidt? Dat was een kwestie van uitwerken op welke aspecten van het verhaal je de nadruk wilt leggen. Welke onderdelen je uit wilt vergroten. Welke onderdelen je interactief wilt maken en hoe. Dit verhaal wordt op meerdere plekken en op vele manieren verteld. We hebben ook een grafische beeldtaal ontwikkelt die alle ruimtes in het hele gebouw met elkaar verbindt.

De experience is ontworpen als een menukaart

Afhankelijk van wie je bent, krijg je een beleving op maat. Of je nou architect bent, cruiseschipeigenaar of kippenboer. Welke grondstoffen er nodig zijn en waar ze vandaan komen. Als je uit de experience komt weet je alles. Hoe je zorgt dat een gietvloer goed hecht. Wat je allemaal kan met patronen, texturen en kleuren. Hoe een antibacteriële gietvloer van een ziekenhuis anders is dan de anti-slipvloer van een fietsparkeergarage. Het gebouw en de inrichting zijn een instrument geworden in het innovatieprogramma van Bolidt.

Ze gaven aan dat we helemaal los mochten gaan met het grafisch ontwerp, dus dat hebben we gedaan.

Remco Swart

KDJ

Awards

Frame Awards 2020

Exhibition of the Year — Genomineerd