WELCOME TO OUR BACK OFFICE
In voorbereiding…

We werken momenteel aan projecten in het VK, Nederland, België en de VAE voor musea, culturele instellingen, de Wereld Expo en overheden, met thema’s van wetenschap, duurzaamheid, royalty, Joodse geschiedenis, het Antropoceen tot fake. Sommige projecten openen later dit jaar, anderen in 2021 of 2022. Hieronder vind je een selectie.

Beth Haim

De begraafplaats van de Portugees-Joodse gemeenschap, Beth Haim (Huis des Levens), ligt in het stadje Ouderkerk aan de Amstel, vlakbij Amsterdam. Al meer dan vier eeuwen lang begraaft de gemeente haar leden hier. In samenwerking met loerakker olsson architecten werkt KDJ aan het ontwerp van een introductiepaviljoen op deze begraafplaats.

Opening

2020

Locatie

Ouderkerk aan de Amstel

We The Curious

Wetenschap begint met nieuwsgierigheid. In de nieuwe permanente tentoonstelling die KDJ voor We The Curious ontwerpt, zal onze nieuwsgierige aard volop worden geprikkeld. Niet – zoals in veel andere science centers – door een verzameling van losse exhibits, maar door het creëren van een samenhangende totaalervaring. Centraal in deze ervaring staan vragen van bezoekers en bewoners van Bristol. In het zoeken naar antwoorden op deze vragen worden meerdere perspectieven aangeboden aan de hand van verschillende wetenschappelijke disciplines. De tentoonstellingsruimte wordt getransformeerd tot een open laboratorium, waar ruimte is voor het experiment. Bezoekers stappen in de huid van onderzoekers en worden gestimuleerd ook zelf vragen te stellen en daarover met elkaar in dialoog te treden. Hoe is ons universum ontstaan en hoe komt het dat je bent wie je bent? Biologie, psychologie, perceptie en fascinatie vormen de pijlers van deze nieuwe tentoonstelling.

Opening

2020

Locatie

Bristol (UK)

Oppervlakte

2000 m2

Paleis Het Loo

Paleis Het Loo wordt na een intensieve renovatie in 2021 weer geopend. Onder de Bassecour, het voorplein van het historische paleis, wordt een moderne uitbreiding van 5.000 m2 met nieuwe ontvangst- en expositieruimtes gebouwd. Het oorspronkelijke paleis werd eind 17e eeuw gebouwd in opdracht van Koning Stadhouder Willem III en Koningin Mary Stuart II en werd tot 1975 bewoond door de Koninklijke familie. Sinds 1984 is het opengesteld voor het publiek en is het een van de meest bezochte musea van Nederland. Kossmanndejong werkt aan het concept en ontwerp van de permanente tentoonstelling ‘Huis van Oranje’ en twee nieuwe tours door de gerenoveerde paleiszalen van Het Loo in Apeldoorn.

Opening

05.2021

Locatie

Apeldoorn (NL)

Oppervlakte

2500 m2

VAE Paviljoen — EXPO2020

Kossmanndejong en Tellart waren afzonderlijk van elkaar uitgenodigd om een voorstel in te dienen voor de bezoekersbeleving van het VAE paviljoen. De Amsterdamse bureaus besloten de krachten te bundelen en een nieuwe joint venture voor het project op te richten onder de naam KDJT om een sterke integratie tussen media en scenografie te kunnen garanderen, wat resulteerde in het winnen van de competitie. Het VAE paviljoen is ontworpen door architect Santiago Calatrava en verwacht miljoenen bezoekers gedurende de zes maanden van Expo 2020 Dubai. Vanwege de gevolgen van het Coronavirus is Expo 2020 Dubai uitgesteld naar 2021.

Opening

01.10.2021

Locatie

Dubai (UAE)

Oppervlakte

14.500 m2

NL Paviljoen — EXPO2020

Het samenwerkingsverband van Expomobilia, V8 Architects, Kossmanndejong exhibition architects en Witteveen+Bos is geselecteerd voor het ontwerp en de bouw van het Nederlands paviljoen tijdens Wereld Expo 2020 in Dubai. De keuze volgt uit een Europese aanbesteding waarvoor in totaal elf consortia zich hebben ingeschreven. Het winnende voorstel biedt Nederland een paviljoen dat zich onderscheidt op het gebied van circulariteit en het gebruik van innovatieve, duurzame technologieën. Het paviljoen is een circulaire klimaatinstallatie die een intense zintuigelijke ervaring biedt aan de bezoeker. Een wereld waar water, energie en voedsel onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en het klimaat op natuurlijke wijze gecontroleerd wordt. In een land met een droog woestijnklimaat creëren we hiermee een biotoop waarin we in ons paviljoen, ons eigen water, energie en voedsel produceren. Naast het ontwerp en de bouw gaat het consortium ook aan de slag met het circulaire onderhoud en de afbouw van het paviljoen. Vanwege de gevolgen van het Coronavirus is Expo 2020 Dubai uitgesteld naar 2021.

Opening

01.10.2021

Locatie

Dubai (UAE)

Oppervlakte

1420 m2

Het Dolhuys (vernieuwing)

Kossmanndejong ontwerpt de permanente tentoonstelling voor het Dolhuys waarin de bezoeker de diversiteit van de menselijke geest kan ontdekken. De reis door de nieuwe opstelling confronteert en inspireert. De bezoeker leert zichzelf open te stellen voor anderen en voor de wereld om zich heen. KDJ ontwierp eerder al de vaste tentoonstelling uit 2005 en de tijdelijke jubileumtentoonstelling ‘De Maakbare Mens’ in 2015.

Opening

2021

Locatie

Haarlem (NL)

Oppervlakte

650 m2