WELCOME TO OUR BACK OFFICE

Grensoverschrijdend

(Inter)acties

Huis van de Europese Geschiedenis, Brussels (BE)

De eerste tijdelijke tentoonstelling ‘Interacties: eeuwen van handeldrijven, strijd en creatie’ in het Huis van de Europese Geschiedenis in Brussel. Dit nieuwe museum is opgericht door het Europees Parlement met als doel een breed publiek een grensoverschrijdend overzicht te bieden van de Europese geschiedenis. Hiervoor is het historische Eastmangebouw uit 1935 gerenoveerd en uitgebreid met een moderne, transparante toevoeging. ors are stimulated.

Locatie
Brussel (BE)
Klant
Europees Parlement
Jaar
2017
Oppervlakte
500 m2
Status
Tijdelijk
Rol
Concept, Ruimtelijk ontwerp, Grafisch ontwerp, Art-direction
Team
Michel de Vaan (lead), Mark de Jong, Robin Schijfs, Marieke Widlak
Project management en productie
Bruns BV
AV producties
Shosho
Multimedia
Kiss the frog
Hardware aen licht
EDF
Twee verschillende maar ook samenhangende concepten

De tijdelijke tentoonstelling van ca. 500 m2 bevindt zich op de eerste twee verdiepingen, verbonden door een monumentale trap en een vide. Via een multimediale reis langs twee narratieve themaruimten kom je meer te weten over de lange geschiedenis van onderlinge verbondenheid, culturele interactie, handel, kennisuitwisseling, verdragen, maar ook oorlogen in Europa. De Tentoonstelling is gebaseerd op twee verschillende maar ook samenhangende tentoonstellingsconcepten. Op de eerste verdieping ligt de nadruk op collectie, terwijl op de tweede verdieping de verhalen meer van belang zijn.

Ontmoeting en uitwisseling

Tegelijkertijd wordt je uitgedaagd je eigen grenzen te verkennen en te verleggen. Interactieve exhibits stimuleren ontmoeting en uitwisseling, waardoor je niet alleen toeschouwer bent, maar zelf onderdeel van de tentoonstelling wordt.