WELCOME TO OUR BACK OFFICE

On view

Onder Mensen

Lounge 2 Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol (NL)

Een compleet nieuw interieur voor ‘Lounge 2’ op Schiphol. In nauwe samenwerking met huisarchitect Benthem Crouwel NACO hebben we van de grootste reizigerswachtruimte op Schiphol een internationaal onderscheidende ‘Social Lounge’ gemaakt. Waar reizigers graag verblijven, waar ze elkaar ongedwongen ontmoeten en waar van alles te ontdekken valt.

Locatie
Amsterdam (NL)
Klant
Schiphol Group, Consumer Products & Services
Jaar
2016
Oppervlakte
16,000 m2
Status
Permanent
Rol
Interieurontwerp, Creative direction
Team
Robert van der Linde (lead), Herman Kossmann, Pim Houben, Serena Bigatti, Wendy Snoek, Pauline Fer, Martijn Sas, Remco Swart
Architect masterplan & engineering
Benthem Crouwel NACO
Lichtontwerp
Rogier van der Heiden together with Kossmann.dejong exhibition architects and Philips
Animatie
Douwe Dijkstra
Klok
Maarten Baas
Realisatie interieur
Kloosterboer Decor, Gielissen, Roels Spaces, Gispen, ISSOS, Hekker Interieurbouw
Wayfinding
Mijksenaar
Hoofdaannemer bouwkundig
Heijmans
Play
Zeven totaal verschillende werelden

De architectuur en het interieur lopen naadloos in elkaar over. Meteen als je binnenkomt heb je een fenomenaal uitzicht op het platform met taxiënde, stijgende en dalende vliegtuigen. Rondom een centraal plein hebben we zeven werelden gecreëerd, elk met een eigen thema: ‘luxury’, ‘family’, ‘travel & culture’. ‘modern Dutch’, ‘see buy fly’, ‘fashion & lifestyle’ en ‘care & wellness’.

Intuïtieve wayfinding

Elke wereld heeft een eigen concept voor winkels, horeca, services en zitgebieden. Kenmerkende materialen en details geven elke wereld een eigen uitstraling en identiteit. Zo vind je zonder bewegwijzering intuïtief je weg. De vloer is gemaakt van grote keramische tegels, het plafond van zwarte lamellen en het licht komt van duurzame ledlampen.

“Het ultieme doel was om Lounge 2 in een ‘social lounge’ te tranformeren, met verrassende elementen en ruimte voor ontmoeting.”

Herman Kossmann

Creative director, KDJ

Gigantische conversation starters

We hebben een aantal spannende objecten neergezet die zorgen voor verrassing en aanleiding geven tot gesprek en ontmoeting. Een monumentale klok van Maarten Baas, waar een echte persoon in lijkt te zitten. Kuddes keramische koeien die over de wanden lopen. Echte bomen. Een spectaculaire vliegtuigglijbaan voor kinderen.

Zo wordt Lounge 2 een onvergetelijke ervaring waar je steeds weer naar terug wilt.

Awards

Interior News Awards 2017

Genomineerd

FX International Interior Award 2016

Genomineerd

SBID Award 2016

Finalist