WELCOME TO OUR BACK OFFICE

On view

feest van
diversiteit

Leven

Naturalis Biodiversity Center, Leiden (NL)

‘Leven’ is een van de twee vaste tentoonstellingen die we maakten voor het helemaal vernieuwde Naturalis. Zonder vitrines, zodat je alle dieren bijna kan aanraken. Een reis omhoog, van de bodem van de diepzee tot hoog in de wolken. De eerste blik is metee overweldigend en hoe verder je komt, hoe meer dieren je tegenkomt. Door het pad omhoog worden ook je medebezoekers onderdeel van het verhaal.

Locatie
Leiden (NL)
Klant
Naturalis Biodiversity Center
Jaar
2019
Oppervlakte
500 m2
Status
Permanent
Rol
Concept, Spatial design, Graphic design, Art direction
Team
Niels de Jong (lead), Mark de Jong, Martijn Sas, Remco Swart, Roel Bolhuis
Lichtontwerp
HeinzLoopstra
Film en animaties
Shosho
Bouw/realisatie
Kloosterboer
Steeds andere verbanden

Het meanderende pad zorgt voor een steeds ander perspectief waardoor je steeds andere dingen en verbanden ziet. De ene keer kijk je tegen een olifant op om even later door zijn benen heen te kijken. Net als het dierenrijk kent de opstelling een groot contrast tussen groot en klein en vorm en kleur. Gesynchroniseerd licht, geluid en film zorgen dat alles tot leven komt.

Eerst inspireren, dan informeren

In ‘Leven’ draaien we de klassieke tentoonstellingsopbouw om. Eerst maken we je onderdeel van al het leven op aarde. In zee, op de grond en in de lucht. Daarna bieden we je pas verdiepende informatie.  In ‘Leven’ realiseer je hoe prachtig, gevarieerd en kwetsbaar onze natuur is.En dat wij er zelf een onlosmakelijk deel van zijn.

“Wanner je de beschermende laag tussen de kijker en het object weghaalt, gebeurt er iets op emotioneel niveau.”

Niels de Jong

Ontwerper, KDJ