WELCOME TO OUR BACK OFFICE

Herinneringen Ophalen

Qasr Al Hosn Festival

Abu Dhabi (UAE)

Ons eerste project in de Verenigde Arabische Emiraten is succesvol afgerond: wij ontwierpen voor het jaarlijkse Qasr Al Hosn Festival, twee tentoonstellingen in het Cultural Foundation Building in Abu Dhabi. Tijdens het festival in het hart van de stad, rondom het Qasr Al Hosn fort, worden de geschiedenis van het fort en de Emirati cultuur en tradities gevierd. Via demonstraties, workshops en live performances gaan bezoekers terug in de tijd om zo te ontdekken hoe het leven vroeger was en te leren over de herkomst van Emirati erfgoed.

Locatie
Abu Dhabi (UAE)
Klant
People-Creative, on behalf of Abu Dhabi Tourism and Culture Authority
Jaar
2016
Oppervlakte
200 + 400 m2
Status
Tijdelijk
Rol
Ruimtelijk en grafisch concept & design
Team
Hermann Kossmann (lead), Martin Saemmer, Remco Swart
Research en content management
Barker Langham
Lichtontwerp
People-Creative, Kossmanndejong
Interactive Animaties
People-Creative, Little big fish films
Bouw en AV hardware
People-Creative
Films
Little big fish films, JK58
Anatomie van een foto: iconische beelden van het verleden

De tentoonstelling ‘Anatomie van een foto: iconische beelden van het verleden’, openbaart verborgen verhalen uit het verleden. Na een korte introductie treedt je een mysterieuze ‘black box’ binnen. Al lopend door een ruimtelijke installatie van negen, gesynchroniseerde doorzicht projectieschermen is het verhaal achter vijf iconische, historische foto’s tot leven gewekt. Door een vergaande geanimeerde deconstructie van elke foto worden bezoekers uitgedaagd de foto’s van heel dichtbij te bekijken en hun ware betekenis te doorgronden. De animatie wordt afwisselend afgespeeld in het Arabisch en Engels.

Archives and memories: capturing the nation’s story

In de tweede tentoonstelling in hetzelfde gebouw, ‘Het verhaal van het land gevat in archieven en herinneringen’, ga je op zoek naar belangrijke schatten uit de archieven van Abu Dhabi. Omgeven door indrukwekkende kastenwanden gevuld met kartonnen archiefboxen, krijgt je een introductie op acht bestaande archieven in Abu Dhabi. In de zalen die volgen wordt je meegenomen op een labyrintische ontdekkingstocht door de verschillende collecties, geordend naar mediatype – bijvoorbeeld een wereld van historische foto’s gevolgd door een wereld van historische films, waarin de archieven gezamenlijk zijn gepresenteerd. De reis eindigt in een interactieve fotokamer, waar je een selfie kan maken alsof je in een van de historische foto’s staat. Een souvenir die elke bezoeker aan zijn eigen archief kan toevoegen.

Het Qasr Al Hosn Festival vond plaats van 3 tot en met 13 februari 2016 in Abu Dhabi. Het festival werd bezocht door een recordaantal van 140.000 mensen.