WELCOME TO OUR BACK OFFICE

Verweg Dichtbij

Ziezo Marokko

Tropenmuseum Junior, Amsterdam (NL)

In de nieuwe doe-tentoonstelling ‘ZieZo Marokko’ worden kinderen en families meegenomen op ontdekkingsreis door Marokko. De ruimte is theatraal vormgegeven als een Marokkaanse medina, een witte stad met een wirwar van straatjes en steegjes, pleintjes en vergezichten. Door een ruimtelijke spel en optische illusies met schaduw en licht is een wereld gecreëerd die oneindig lijkt.

Locatie
Amsterdam (NL)
Klant
Tropenmuseum Junior
Jaar
2015
Oppervlakte
475 m2
Status
Tijdelijk
Rol
Concept, Ruimtelijk ontwerp, Grafisch ontwerp, Art direction
Team
Matt Vermeulen (lead), Herman Kossmann, Sietske Sips, Nienke van Den Berg, Theo Knoester
lichtontwerp
Marc Heinz
lichtinstallatie
De Cirkel
AV
MAV Techniek And Tropenmuseum
grafisch ontwerp/DTP
Lava Design
uitvoering bouw:
Kloosterboer Decor
uitvoering decor Kasbah
Gunilla Andersson
Een Marokkaanse ervaring  

Verhalen worden verteld met objecten, zowel uit de museumcollectie als uit Marokko zelf, en vier bekende Nederlandse Marokkanen vertellen over hun persoonlijke ervaringen met het land in speciale gastenkamers die zij zelf hebben ingericht. Vanuit hier vertrekken de bezoekers op een interactieve speurtocht door de medina, waar de diversiteit van Marokko voor het voetlicht komt. Bezoekers kunnen koken in een geurige Marokkaanse keuken, puzzelen met tegelpatronen in een kleurrijke riad of een dollemansrit in een busje maken door Marokkaanse landschappen en steden.

Leer meer over Marokko

Bezoekers kunnen koken in een geurige Marokkaanse keuken, puzzelen met tegelpatronen in een kleurrijke riad of een dollemansrit in een busje maken door Marokkaanse landschappen en steden.
Als afsluiting van het avontuur maken de kinderen een lipdub die ze via social media kunnen delen. Met nieuwe inzichten over het land en een unieke ervaring rijker, stappen de bezoekers tenslotte weer in het vliegtuig terug naar huis.

Awards

Aanmoedigingsprijs Culturele Diversiteit 2015

Genomineerd

International Design & Communication Award 2016

Zilver

Museums+Heritage Awards 2016

Genomineerd