WELCOME TO THE BACKSTAGE

Do it yourself

Remaking.nl

World Expo 2000, Hannover (DE)

Design for the construction of a pavilion dealing with the physical layout of the Netherlands, as a cultural peripheral programme during EXPO 2000 Hannover.

Location
Hannover (DE)
Client
Stichting Nederlandse Wereldtentoonstellingen
Year
2000
Surface
450 m2
Status
Temporary
Team
Herman Kossmann, Mark de Jong, Martijn Sas, Roger Teunisse
Architectural advice
Bureau Ruppert, Alex Nadal
Exploitation advice
B-produkties, Berend Lenstrak
Execution
Gielissen Interiors & Exhibitions
Public discussion

Remaking.nl was designed as a metaphor of a city floating on the water. This temporary exhibition shed light on various aspects of the development of Dutch landscape and cities. The exhibition was held in a number of sea containers and peep shows, grouped around a central square. The themes with which the country of the Netherlands struggles were presented on the walls of this square. Designs for solutions to the problems could be seen in the containers. The square also formed a useful location for public discussion. The thematic approach made this exhibition suitable for a wide cross-section of the general public.