WELCOME TO THE BACKSTAGE

On view

Into the
Woods

Visitors Center Veluwezoom

Rheden (NL)

In this information centre, visitors can prepare themselves for a visit to the nearby Veluwezoom National Park.
In a single architectural statement, an abstract tree, all functions of this centre are combined in a newly built corridor which links a number of new and existing barns with each other.

Location
Rheden (NL)
Client
Vereniging Natuurmonumenten
Year
2007
Surface
250 m2
Status
Permanent
Role
Interior
Team
Robert van der Linde (lead), Mark de Jong, Martijn Sas, Max Korpiun
AV hardware
VHS
Interior construction
Bruns BV
Architect
FBW Architecten
Installation technique
Van Dalen Installatietechniek
Wood from the forest

In this abstract tree, covered with wood from the immediate vicinity around the visitors’ centre, visitors can find stories about elements that make this area so special: the beauty of the environment, the contrast and the wild animals.

Different stories

These stories are presented in different ways so as to ensure that there is something for both young and old. In a specially designed pit, children can enjoy themselves rolling around like wild pigs.